زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

الارض و التربة الحسینیة (کتاب)





علامه شیخ محمد حسین آل کاشف الغطاء از مراجع بزرگ شیعه در نجف بودند و خدمات شایانی برای حوزة علمیه نجف اشرف انجام دادند.


۱ - انگیزه تالیف



ایشان در پیشبرد حرکت فکری و فرهنگی فردی مؤثر بوده و آثار ارزشمندی از خود به جای گذاشتند. در اول رجب سال ۱۳۶۵ ه نامه‌ای از جناب احمد بدران (مترجم مؤسسه میناء در بصرة) به دست جناب علامة کاشف الغطاء رسید و در آن آمده بود که گروهی از مستشرقین انگلستان در حال تالیف دایرة المعارفی متضمن معلومات و معارف گوناگونند، و او از طرف ایشان مامور به جمع آوری اطلاعاتی در رابطه با تربت حسینی و تاریخ و کیفیت شکل گیری آن پس از شهادت امام حسین علیه‌السّلام و دیگر معلومات راجع به آن است، تا آن را به زبان انگلیسی ترجمه کرده و پس از درج در دایرة المعارف جدید به مرجعی کامل درباره تربت حسینی تبدیل شود.
[۱] الارض و التربة الحسینیة، محمد حسین آل کاشف الغطاء، ص۷.
جناب علامه نیز وقتی که تالیف این رساله را موجب روشنی اذهان خوانندگان خارجی و جلب توجه آنان به این موضوع مهم مذهب اثنی عشری دید دست به تالیف این رساله کامل زد. به حق که این رساله بحثی است وافی از موضوعی که پیش از این کسی از بزرگان بدان نپرداخته بوده. در این رساله جناب علامه بحث را فراتر برده و به شکلی بدیع، دینی، ادبی و تاریخی درباره مطلق زمین و برکات و ارکان و قداست آن بحث کرده‌اند، و پس از آن به بحث از تربت حسینی پرداخته‌اند.

۲ - چاپ کتاب



این کتاب چند مرتبه بدون تحقیق و تعلیق و استخراج احادیث و نصوص به چاپ رسیده. مجمع جهانی اهل بیت علیهم‌السّلام نیز مسؤولیت تجدید چاپ و ارائه کتاب در قالبی زیبا و برازنده و به همراه پاورقی و استخراجات مورد نیاز را به عهده گرفت، باشد که این کار ما خدمتی به کتاب و مؤلف بزرگوارش باشد.

۳ - پانویس


 
۱. الارض و التربة الحسینیة، محمد حسین آل کاشف الغطاء، ص۷.


۴ - منبع


نرم افزار جامع فقه اهل بیت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.


رده‌های این صفحه : کتاب شناسی | کتب تاریخی شیعه




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.